Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Uvaferm Saccharomices cerevisiae 20g

Várható szállítás: 2024. november 22.
Szállítási díj: 2.413 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Uvaferm
Cikkszám: 2075

Borélesztő 140C felett

Fehér -vörösborok, gyümölcscefrék megbízható erjesztéséhez.

A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italipari  alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként.
Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták.

A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződést és javítja az alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony.

Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tiszta ízű borok és párlatok erjesztésére.

Legkisebb rendelhető mennyiség: 5!

Leírás és Paraméterek

SACCHAROMYCES CEREVISIAE AKTÍV SZÁRÍTOTT FAJÉLESZTŐ

A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italipari alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként. Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták. A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja az alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony. Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.

ERJESZTÉSI TULAJDONSÁGOK: Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.

ERJESZTÉSI HŐMÉRSÉKLET-TARTOMÁNY: 15-34 ºC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes. HASZNÁLATI UTASÍTÁS: Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35-40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.

TÁROLÁS ÉS KEZELÉS A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól számított 24 hónapig stabil marad. 

SZÁRMAZÁSI HELY: Európai Unió. Az itt közölt információk igazak és pontosak. Azonban a javaslatok vagy ajánlások garancia nélküliek, mivel a feltételek és a felhasználás módszerei ellenőrzésünkön kívül állnak, és az alkalmazás feltételei minden felhasználónál eltérőek. 

Keresés