Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Uvaferm PM 20g

Várható szállítás: 2024. november 25.
Szállítási díj: 2.413 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Uvaferm
Cikkszám: 2074
Hideg (6°C) és Alkoholtűrő (17tf%) Borélesztő
Killeraktív, nagy mikrobiológiai stabilitású élesztő. 

Gyors erjedésindítás, a cukortartalom gördülékeny és maradék nélküli kierjesztése jellemzi. Adagolás: Hideg, erjedésben elakadt gyümölcscefrék: 30 g/hl

Rozé és fehér must, gyümölcscefre, aszú, szomorodni, pezsgő
Friss, gyümölcsös rozék és fehérborok, hidegen erjesztett cefrék, pezsgők és borkülönlegességek erjesztésére.
Kiszerelési egység: 20g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 5!

Leírás és Paraméterek

TERMÉK, TÖRZS: Champagne-ban szelektált, kitűnő erjesztési tulajdonságokkal rendelkezőszárított fajélesztő. Saccharomyces cerevisiae (klasszikus Bayanus). Törzsneve: UVA-PM 97C. Killeraktív, nagy mikrobiológiai stabilitású élesztő.
 
ERJESZTÉSI VISELKEDÉS: Gyors erjedésindítás, a cukortartalom gördülékeny és maradék nélküli kierjesztése jellemzi. Pezsgőerjesztés esetén is (minden esetben 2 g/l alatt van a maradék cukortartalom). A PM egy igen robusztus sokoldalúan alkalmazható élesztőtörzs.
 
ALKOHOLTOLERANCIA: A PM 17 %-ig alkoholrezisztens.
ERJEDÉSI HŐMÉRSÉKLET: Már 6 oC-tól gyors erjedést biztosít (szoktatás!).
ERJESZTÉSI KAPACITÁS: 16,5 g/l cukor ad literenként 1 tf% alkoholt.
SO2-TERMELÉS: Csekély (kb.20 mg/l).
 
ALKALMAZÁSI KÖR, ADAGOLÁS:

Pezsgőerjesztésre

Erjedésben elakadt mustok újraoltására. Jó alkoholtoleranciája és hidegtűrése miatt a késői szüretelésű, nagy alkoholtartalmú borkülönlegességek készítéséhez is javasolt

Száraz szamorodni, aszú és aszú eszencia erjesztésére is

Nehéz körülmények közötti erjesztés esetén különösen figyeljünk oda az élesztő megfelelő tápanyagellátására: UVAVITAL komplex élesztőtápanyag alkalmazása

Jó kénessav-toleranciája és jó ülepedési tulajdonsága is sokoldalú alkalmazását teszik lehetővé

Hideg, erjedésben elakadt gyümölcscefrék: 30 g/hl
Pezsgőerjesztés: 20-30 g/hl
Borok erjedésleállása esetén: 30-50 g/hl
Tokaji borkülönlegességek: 20-40 g/hl
 
CEFRÉHEZ, MUSTHOZ, LIKŐRÖZÖTT ALAPBORHOZ, ASZÚALAPHOZ ADÁS:  REHIDRATÁCIÓ (és nagy alkoholtartalmú borok esetén AKKLIMATIZÁCIÓ) után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt  kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 1 kg élesztő kb. 10 l vízben) 35-40 °C (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Megoldás: egy- vagy kétlépéses szoktatás.
 
Erősen alkoholos folyadékhoz történő hozzáadás esetén az élesztőszuszpenzió AKKLIMATIZÁLÁSÁVAL aktivitásveszteséget előzhetünk meg. Ehhez 20 g UVAFERM  PM-hez oldatot készítünk kb. 0,4 liter vízből, kb. 40 g cukorból  és 2 g UVAVITAL-ból. A rehidratált élesztőt néhány órán át akklimatizáljuk ebben az oldatban. Beoltás után az erjesztendőanyaggal jól keverjük el az élesztőt!
 
CSOMAGOLÁS: 20 g-os társított fóliás csomagolásban.
TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen tárolva 36 hónapig garantáltan megfelelő aktivitású marad.Optimális tárolási körülmények: száraz hely, 5-15 °C hőmérséklet. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását

Keresés