Uvaferm Optimum-Red 30g
Várható szállítás: | 2025. április 04. |
|
|
Szállítási díj: | 2.413 Ft |
Elérhetőség: | Raktáron |
Gyártó: | Uvaferm |
Cikkszám: | 2079 |
Színvédő bársonyosság, teltség-kerekség érzet javító tápanyag
Kékszőlő cefrékhez és vörösborokhoz.
Élesztőből készült mannoprtein készítmény, ami segíti a színanyagok stabilizálását, bársonyosabbá, teltebbé, kerekebbé teszi a vörösbort. kiszerelési egység: 30g
|
Leírás és Paraméterek
Az Opti-RED® egy olyan élesztőtápanyag, melyet élesztő biomasszából modern extrakciós eljárással állítanak elő (poliszaharidok kinyerése az élesztősejtfalból).
Az Opti-RED® növeli a borban a reaktív tanninok fixálására alkalmas poliszaharid-tartalmat.
Opti-RED® egy innovatív koncepció
A tannin-poliszaharid kolloidok pozitív hatásúak a borminőségre. A borélesztőkből származó poliszaharidok érzékszervi és egyéb tulajdonságaikat illetően fontosabbak. A tradícionális vörösbor-technológiában a tanninokból és poliszaharidokból képződő kolloidok az erjedés után az élesztőautolízis során keletkeznek. Ezeket a tulajdonságokat különösen a nagyértékű vörösborok előállításánál hosszú macerációs idővel célozzák meg. Különleges vörösborélesztők (pl. Uvaferm 299, Uvaferm BDX, Uvaferm NEM, Uvaferm VN) a nagy reakcióképességű poliszaharidok fokozott termelésével tovább erősítik az erjedés során a borban található tannin-poliszaharid-komplexek végső mennyiségét. További érzékszervi szempontból jelentős poliszaharidtermelése van egyes különleges tulajdonságú almasavbontó baktériumtörzseknek (pl. Uvaferm Alpha).
Az Opti-RED® hatása:A hatékony, reaktív poliszaharidok erjedés előtti, cefre/must állapotban történő adagolásával, lehetővé teszi a tanninokkal történő reakciót már a bogyóhéjból történő felszabadulásuk pillanatában!
Az Opti-RED® -et az exponenciális szaporodási fázis végén rendelkezésre álló élesztő-biomasszából nyerik. Ezek a poliszaharidok sokkal erősebben reaktív hatásúak, mint az erjedés után az autolízis során képződő rokon vegyületek!
Egyéb hatása élesztőtápanyagként:Az Opti-RED® is egy biológiai élesztőtápanyag: nagyérétkű alfa-aminosav, vitamin, ásványi anyag és biofaktortartalma segíti a stresszmentes erjedést.
Különösen magas érettségi fokú szőlők esetén fontos faktor az igen jó tápanyagellátottság az első osztályú borminőséghez! 30 g/hl erjedés előtti Opti-RED® adagolás mellett további 2-3 x 10 g/hl Uvavital komplex élesztőtápanyag adagolását ajánljuk a cukorfogyással arányosan (a végerjedésben – 20-30 g/l cukortartalomnál – mindenképpen 10 g/hl!).
ADAGOLÁS:30 g/hl Opti-RED® -et az erjedés megindulása előtt a cefréhez / musthoz keverni.
A mustot csorgatjuk az anyaghoz folyamatos keverés közben, így nem csomósodik.
TÁROLÁS:Száraz, hűvős helyen. Max. 25 ˚C-os hőmérsékleten. Az eredeti csomagolásban az Opti-RED® 3 évig eltartható.