Uvaferm EX-V 10g
Várható szállítás: | 2025. április 14. |
|
|
Szállítási díj: | 2.413 Ft |
Elérhetőség: | Rendelés alatt |
Gyártó: | Uvaferm |
Cikkszám: | 3229 |
Kékszőlő cefrék enzimes kezelésére Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz. Erőteljes tanninextrakció (csak érett magtannin esetén használjuk). Pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim. Erős celluláz és hemicelluláz aktivitásával több aromaanyagot szabadít fel a gyümölcsből a cefrézés és az erjesztés során, mint a hagyományos pektinázok. Oxidáz, depszidáz és fahéjsav-észteráz mentes enzimkészítmény. Dózisa: 2 g/q. A Lallzyme HC enzimmel kombináltan érdemes alkalmazni. |
Leírás és Paraméterek
LALLZYME EX-V
Érett tanninú kékszőlők macerációs és szín-extrakciós enzime (érlelésre szánt borok)
ALKALMAZÁSÁNAK ELŐNYEI: A LALLZYME EX-V-vel érett tanninú szőlőből készült vörösborok teltebbek, testesebbek, tanningazdagabbak, intenzívebb és stabilabb színűek, fajtajellegesebbek. Az érlelés során minden szempontból nagyobb komplexitást ér el az EX-V enzimmel kezelt szőlő bora.
GYAKORLATI ALKALMAZÁSA: Olyan érett tanninú szőlők speciális extrakciós enzime az EX-V, melyek bora fahordós és/vagy palackos érlelést kap. Olyan szőlőalapanyag esetén használjuk, amelynél már a bogyó magjának tanninjai is érettek (két-három mag szétrágása > már érett tanniníz).
SPECIFIKÁCIÓ: A LALLZYME EX-V nagy ak-tivitású pektolitikus enzimkészítmény, különleges mellékaktivitásokkal, melyek felszabadítják a bogyóhéj értékes anyagait. Az érett tanninú szőlő színanyagainak és kívánatos tanninjainak fokozott extrakciója javítja a bor minőségét.
A LALLZYME EX-V HATÁSMEHANIZMUSA: A bogyósejtfalak és -poliszaharidok hatékony feloldásával fokozza a bor minőségjavító komponenseinek felszabadítását és extrakcióját.
- lehetővé teszi a gyors és teljes antocián-extrakciót
- megkönnyíti a tannin-felszabadítást és a tanninok komplexképzését az antociánokkal
- fokozott aromaextrakció > erősebb fajtajelleg
ADAGOLÁS: 2 g/q. Az enzimet adagolás előtt vízben vagy mustban feloldjuk, majd ezután megfelelően eloszlatva a kezelendő tételhez adjuk.