Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Uvaferm EX-V 10g

Várható szállítás: 2025. április 14.
Szállítási díj: 2.413 Ft
Elérhetőség: Rendelés alatt
Gyártó: Uvaferm
Cikkszám: 3229

Kékszőlő cefrék enzimes kezelésére

Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime nagy testű, erőteljes illatú, tanningazdag, érlelésre szánt, különleges vörösborokhoz. Erőteljes tanninextrakció (csak érett magtannin esetén használjuk).
A káros mellékaktivitásoktól teljesen megtisztított enzim. Dózis: 1-2 g/q.

Pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim. Erős celluláz és hemicelluláz aktivitásával több aromaanyagot szabadít fel a gyümölcsből a cefrézés és az erjesztés során, mint a hagyományos pektinázok. Oxidáz, depszidáz és fahéjsav-észteráz mentes enzimkészítmény. Dózisa: 2 g/q. A Lallzyme HC enzimmel kombináltan érdemes alkalmazni.

Legkisebb rendelhető mennyiség: 5!

Leírás és Paraméterek

LALLZYME EX-V

Érett tanninú kékszőlők macerációs és szín-extrakciós enzime (érlelésre szánt borok)

ALKALMAZÁSÁNAK ELŐNYEI: A LALLZYME EX-V-vel érett tanninú szőlőből készült vörösborok teltebbek, testesebbek, tanningazdagabbak, intenzívebb és stabilabb színűek, fajtajellegesebbek. Az érlelés során minden szempontból nagyobb komplexitást ér el az EX-V enzimmel kezelt szőlő bora.

GYAKORLATI ALKALMAZÁSA: Olyan érett tanninú szőlők speciális extrakciós enzime az EX-V, melyek bora fahordós és/vagy palackos érlelést kap. Olyan szőlőalapanyag esetén használjuk, amelynél már a bogyó magjának tanninjai is érettek (két-három mag szétrágása > már érett tanniníz).

SPECIFIKÁCIÓ: A LALLZYME EX-V nagy ak-tivitású pektolitikus enzimkészítmény, különleges mellékaktivitásokkal, melyek felszabadítják a bogyóhéj értékes anyagait. Az érett tanninú szőlő színanyagainak és kívánatos tanninjainak fokozott extrakciója javítja a bor minőségét.

A LALLZYME EX-V HATÁSMEHANIZMUSA: A bogyósejtfalak és -poliszaharidok hatékony feloldásával fokozza a bor minőségjavító komponenseinek felszabadítását és extrakcióját.

  • lehetővé teszi a gyors és teljes antocián-extrakciót
  • megkönnyíti a tannin-felszabadítást és a tanninok komplexképzését az antociánokkal
  • fokozott aromaextrakció > erősebb fajtajelleg

ADAGOLÁS: 2 g/q. Az enzimet adagolás előtt vízben vagy mustban feloldjuk, majd ezután megfelelően eloszlatva a kezelendő tételhez adjuk.

Kapcsolódó termékek vagy hasonló termékek

Keresés