Uvaferm Danstil A 20g
Várható szállítás: | 2024. november 22. |
|
|
Szállítási díj: | 2.413 Ft |
Elérhetőség: | Raktáron |
Gyártó: | Uvaferm |
Cikkszám: | 2072 |
Hideg- és Alkoholtűrő Borélesztő (10°C-tól)
Megbízható, gyors, killer aktív, gyümölcsös fehérborokat, egészséges, tiszta ízű vörösborokat erjesztő fajélesztő. Jó tanninextrakciójú, gyors és megbízható. ADAGOLÁS: Fehérborok mustja 15-20 g/hl, vörösborcefre 15-20 g/hl. |
Leírás és Paraméterek
UVAFERM DANSTIL A
Kedvező árfekvésű, univerzális élesztő Egyszerű, tisztaízű fehér-, és vörös borokhoz, szeszcefrékhez. Nagyon jó erjedési tulajdonságokkal, jó aromaképzéssel rendelkező univerzálisan alkalmazható bor- és párlatélesztő.
Megfelelő előkészítés mellett 10 ºC cefre vagy musthőmérsékleten már beindítja az erjedést. 10-34 ºC hőmérséklettartományban, megbízhatóan erjeszt. Gyors erjedésindítás, egyenletes, maradék cukor nélküli erjedéslefutás jellemzi. Alkoholtoleranciája megfelelő tápanyagellátás és hőmérsékletvezetés mellett 20 tf% (normál borok alkoholtartalma 12-14 tf%). Erőteljes észtertermelése következtében alkalmazása illatos borokat és párlatokat eredményez. Jó a tanninextrakciója, ennek következtében a vörösborok megfelelő színintenzitásúak lesznek. Az Uvaferm ALPHA almasavbontó baktériumstarterünkkel harmonizáltan működik, támogatja a vörösbor baktériumos almasavbontását. Használata tehát nemcsak megbízható, tiszta erjedést eredményez, hanem alapvetően illatosabb borokat, párlatokat. Az erjedés újraindítására ezt az élesztőt ajánljuk elsősorban.
EREDET: Európában izolált Saccharomyces cerevisiae (342-es törzs) borélesztő. Szőlőmustok, és egyéb egyszerű erjeszthető cukrokat tartalmazó alapanyagok erjesztésére.
MIKROBIOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK:- Killer-aktív élesztő. Ez lehetővé teszi a fajélesztő dominanciájának gyors kialakulását. - Rövid a Lag-fázisa, gyorsan, lendületesen erjeszt. Nagy alkohol és cukortoleranciája van. Batch fermentorban tápanyag-kiegészítéssel 25-32 C-on 5 nap alatt 20tf%-os alkoholtartalomig erjeszt. - Erjesztési hőmérséklet-tartomány: 12-32 C. - A Lallemand szigorú előírásai, és gyártási minőségellenőrzése biztosítja a termék mikrobiológiai tisztaságát.
FIZIKAI TULAJDONSÁGOK: Nem képez habot.
SO2 TERMELÉS: Minimális mennyiségű kén-dioxidot termel, ezért párlatkészítéshez is kitűnően használható.
ALKALMAZÁS: A DANSTIL A egyszerű szénhidrátokat tartalmazó szubsztrát fermentációjához javasolt. Must, cukornádszirup, cukorrépamelasz erjesztésére is használják. Rövid idő alatt nagy alkohol-koncentrációig erjeszt.
AZ ÉLESZTŐ MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁSA: REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10x-es mennyiségű (azaz 100 g élesztő kb. 1 l vízben) 35-40 C (max. 40 C) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben „feloldjuk”. 15 perc állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tétellel jól keverjük el!
ADAGOLÁS: Fehérborok mustja 15-20 g/hl Vörösborcefre 15-20 g/HL