Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Uvaferm CM 20g

Várható szállítás: 2024. november 25.
Szállítási díj: 2.413 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Uvaferm
Cikkszám: 2053
Hidegtűrő borélesztő 10 C-tól

Csonthéjas és bogyós gyümölcsökhöz, vörös- és fehérbor erjesztésére.

Intenzív illatú, fajtajelleges, csonthéjas és bogyós gyümölcscefrék szín és tanningazdag vörösborok, fajtajelleges fehérborok erjesztésére.Jól tűri a magas cserzőanyag tartalmat.

Kiszerelés: 20g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 5!

Leírás és Paraméterek

UVAFERM CM

Világszerte jól bevált fajélesztő Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez

TERMÉK, TÖRZS: A franciaországi Montrachet-ben szelektált Saccharomyces cerevisiae. A CM "Montrachet-Davis 522" néven is ismert.

ERJESZTÉSI VISELKEDÉS: Az erjedést nagyon gyorsan beindítja. Lendületes, folyamatos és maradék cukor nélküli kierjedést biztosít. Az UVAFERM CM egy világszerte használt jól bevált élesztő. Németországban ez a legkeresettebb szárított fajélesztő.

PÁLINKACEFRÉK: Csonthéjas és bogyós gyümölcsök cefréinek erjesztésére kiválóan alkalmas. Nagy cserzőanyag-toleranciájú élesztő. BORERJESZTÉS: Kitűnő érzékszervi eredményeket ad, fokozza a borok illatát. Elsősorban fűszeres, tanningazdag és testes vörösborok készítésére ajánljuk. A CM Bordeaux-ban és Burgundiában igen elterjedten használt vörösborélesztő. Németországban az első számú vörösélesztő szintén az UVAFERM CM. Az almasavbontással kompatibilis élesztő. Könnyed, gyümölcsös fehérborok és könnyű pezsgőalapborok készítéséhez is ajánljuk.

ALKOHOLTOLERANCIA: A CM megfelelő tápanyag-ellátottság (UVAVITAL használat) mellett 16-17 tf% alkoholtartalmig is képes erjeszteni.

ERJESZTÉSI KAPACITÁS: Literenként 16,8 g cukor ad 1 tf % alkoholt. SO2-TERMELÉS: Az SO2-termelés minimális: kb. 25 mg/l. A kén-dioxidot lekötő anyagok (pl. acetaldehid) képzése szintén igen kismértékű.

ERJEDÉSI HŐMÉRSÉKLET: Optimális tartomány 15 és 30 C között. 10 C-tól már jól erjeszt.

ALKALMAZÁSI TERÜLET ÉS ADAGOLÁS:  

Normál körülmények között
20 g/hl 
Penészes, rothadt gyümölcs/szőlő esetén 30-40 g/hl 
Megakadt erjedés esetén 50 g/hl

MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 1 kg élesztő kb. 10 l vízben) 35-40 °C (max. 40 C) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 C-ot. Hideg must és cefre esetén (10-15 °C), 10 °C-tól már erjeszt az Uvaferm CM, a fajélesztőt szoktatni kell a hideghez. Tehát a fent leírt vizes előkészítés után az élesztőhöz hozzákeverünk annyit a beoltandó hideg anyag levéből, hogy egy lépcsőben a hőmérséklet-csökkenés a 10 C-ot ne haladja meg, 5 percig állni hagyjuk (majd ha szükséges még egy lépésben hűtjük), majd beoltjuk vele az erjesztendő tételt. A gondos elkeverést egyik esetben se mulasszuk el!

CSOMAGOLÁS: 20 g-os társított fóliás csomagolásban, 0,5 kg-os vákuumcsomagolásban (10 kg-os egységkarton).

TÁROLÁS: A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös helyen tárolva 36 hónapig garantáltan megfelelő aktivitású marad. Optimális tárolási körülmények: száraz hely, 5-15 C hőmérséklet. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!

Keresés